Gå til opslagstavle

Lad os holde naturen ren

Vores plast – vores ansvar

I Polaroil og Pilersuisoq gør vi en fælles indsats for at indsamle de olieemballager, vi sælger, så de ikke ender i naturen. Derfor indførte vi i 2020 et retursystem, hvor vi giver penge tilbage for hver Texaco produkt, der returneres.

Det tager 3-400 år for en plastikdunk at nedbrydes i naturen. Efter den er nedbrudt, er den ikke forsvundet men blevet til mikroplast. De mikroskopiske hårde plastkerner ledes ud i havene, hvor smådyr og fisk optager det. Derfor indførte vi i 2020 et retursystem, hvor vi giver penge tilbage for hver Texaco dunk, der returneres. Det er ikke en pant, hvor beløbet bare er lagt oveni salgsprisen. Det er et beløb, vi giver til alle jer, som er med til at holde vores smukke natur ren.

Det betaler sig

Mange har allerede samlet dunke ind, men vi kan blive endnu bedre. Vores mål er, at 70% af vores solgte tuber og dunke returneres i 2025. Derfor har vi i 2022 hævet prisen fra 3 kr. til 5 kr. pr. indsamlede Texaco emballage, for at få endnu flere til at samle ind.

Sammen kan vi mere

Tak til alle der allerede har samlet dunke ind. I er et godt bevis på, at vi I fællesskab kan skabe flotte resultater. Husk at I altid kan indlevere tomme emballager ved kassen i Pilersuisoq eller direkte hos Polaroil. For det er så vigtigt, at plastic og affald ikke ender i maven på fisk, fugle og pattedyr.