Vores samfundsopgave

Fra forsyninger til folkesundhed

Det er vores kerneopgave at levere dagligvarer til dig, uanset hvor du bor. Samtidig er det også vores ansvar, at du kan købe dem til bedst mulig pris.

For vores bygdebutikker har vi et særligt udvalg af basale dagligvarer, som vi altid skal have på lager.
De koster det samme i alle Pilersuisoq butikker. Bliver nogle af basisvarerne udsolgt udenfor skibssæsonen flyver vi varerne ind – men prisen sætter vi ikke op.

Men vi har også andre varer i butikken. Vi udvikler brugskunst og produkter, der er inspireret af grønlandsk samtidskultur under navnet KNI Design. Desuden udvikler vi outdoortøj, der passer til det arktiske klima og liv under brandet Meqqusaalik.

Vi ser det også som vores opgave at være med til at løfte folkesundheden og levere inspiration til velvære og en sundere livsstil og balance. Det gør vi bl.a. gennem maduniverset Mamarisavut.gl, hvor vi deler nemme hverdagsopskrifter og inspiration til fest, traditioner og sund livsstil. Opskrifterne er sammensat ud fra de basisvarer, vi sælger i butikken, og det du selv fanger. Så alle i landet har mulighed for at lave opskrifterne.

Mere end en dagligvarebutik

Vi tager ansvar

Mange steder er Pilersuisoq den eneste butik i byen og bygden. Her er vi en naturlig del af kundernes dagligdag, sundhed og trivsel. For vi bor der også selv. Vi er både kollegaer, naboer, venner og familie. På den måde er kundernes hverdag også vores. Det er en unik situation og et stort ansvar, der samtidigt er udgangspunkt for den måde, vi arbejder med CSR på. Læs CSR rapport her.

Sundhed og god balance

Folkesundheden er under stort pres. Den gennemsnitlige levealder er 10 år kortere end i resten af rigsfællesskabet, og livstilssygdomme ses oftere nu end for 30 år siden. Det er et omfattende samfundsmæssigt sundhedsproblem, der kun kan løses, hvis vi hjælper hinanden.

Under overskriften Sammen Om Det Gode Liv mødes vi regelmæssigt med Brugseni, Pisiffik og Paarisa for at tale om vores sundhedsindsatser, og hvordan vi styrker dem sammen. Detailkæderne arbejder med sundhed på forskellige måder, og vi er konkurrenter i det daglige – men vi er alle enige om vigtigheden af at samarbejde om vores sundhedsindsatser.

Varer

Vores varer på hylderne skal afspejle det, vi står for. Derfor er det ikke tilfældigt, at vi har valgt REMA 1000, som en af vores leverandører. De står for discount med holdning, kvalitet, bæredygtighed og ansvarlighed. For at gøre en sundere hverdag lettere for dig fremhæver vi de sunde varer og gør dem nemme at finde i din butik.

Returpantsystem

I Polaroil og Pilersuisoq gør vi en fælles indsats for at indsamle de plastemballager, der kan føres direkte tilbage til os. Derfor indførte vi i 2020 et retursystem, hvor vi giver penge tilbage for hver Texaco produkt, der returneres. Fra og med efteråret 2022 har vi valgt at hæve prisen fra 3 kr. til 5 kr. pr. returneret Texaco Produkt. Vi modtager også gerne plastemballage fra leverandører, vi ikke forhandler – dem giver vi 1 kr. for.

Det er ikke en pant, hvor beløbet bare er lagt oveni salgsprisen. Det er et lille beløb, vi giver til de mennesker, som er med til at holde vores natur ren.  Den store vinder er således vores smukke natur og de dyr, der lever i den – uden unødvendig plastik.

Mamarisavut

Vores madunivers, mamarisavut.gl, tager udgangspunkt i vores hverdag og de råvarer, vi har adgang til. Her deler vi nemme hverdagsopskrifter og inspiration til fest, traditioner og sund livsstil. Opskrifterne er sammensat ud fra de basisvarer, vi sælger i butikken, og det du selv fanger. Så alle i landet har mulighed for at lave opskrifterne.

Digital tilbudsavis

For at minimere papirspild er vi overgået til digitale tilbudsaviser. Men også fordi 94% af den voksne befolkning nu bruger smartphones. Det er smartere for miljøet og for vores kunder.

Tilbudsavis