Gå til opslagstavle

Fra kontorassistent til regionschef

Du behøver ikke bo i Nuuk for at få en god karriere. Henriette bor med sin familie i Nanortalik, og så er hun regionschef for alle Pilersuisoqs butikker i Sydgrønland.

 

Henriette er opvokset i den lille bygd Alluitsup Paa, hvor hun har levet en stor del af sit liv. I 2018 flyttede hun til Nanortalik sammen med hendes samlever Benjamin og deres 4 børn – og hun elsker det.

 

Jeg er stadig meget tæt knyttet til min hjemegn, familie, venner og vores natur. Som menneske hører jeg hjemme i Sydgrønland, så derfor vælger jeg at bo her. Vi har et godt og meningsfyldt liv her. Hver gang jeg kommer hjem efter en rejse, får jeg en varm følelse indeni. Måske tænker nogen, at man må være gået i stå, hvis man bor det samme sted hele livet. Sådan ser jeg det overhovedet ikke. Som menneske hører jeg hjemme i Sydgrønland. Men Samtidigt har jeg et stærkt behov for at udvikle og dygtiggøre mig.”

 

Efter folkeskolen gik Henriette på NI i Qaqortoq og blev uddannet som HK-assistent i 2004.
De første 3 år arbejdede hun bl.a. som timelærer, på fiskefabrikken og kontorassistent på kommunekontoret i Alluitsup Paa. Samtidig stiftede hun familie og havde fokus på det.

 

I 2007 blev jeg ansat som kontorassistent i Pilersuisoq. Den første tid handlede om at blive fortrolig med mine arbejdsopgaver og dagligdagen i en bygdebutik. Herefter fik jeg lyst til nye arbejdsopgaver, og det bragte mig fra kontoret ind i butikken. Her startede jeg som butiksassistent i vores isenkrams afdeling og blev senere ansvarlig for området. Det var meget mere mig! Jeg kunne godt lide at møde og hjælpe kunderne. Samtidig blev jeg motiveret af at planlægge med kollegaerne, hvordan vi kunne gøre vores butik bedre.”

 

I 2017 – 2018 tog Henriette KNIs købmandsuddannelse og rejste med familien til Nanortalik, hvor hun var butikschef i 4 år. Her tog hun også KNI’s lederuddannelse. I dag er hun regionschef for Pilersuisoqs butikker i Sydgrønland.

 

Det jeg vil sige med min historie er, at KNIs mange typer jobs gør det muligt for almindelige mennesker at få et godt arbejde – også selv om man gerne vil bo udenfor hovedstaden. Samtidig giver de interne uddannelsesprogrammer ambitiøse medarbejdere mulighed for at få en karriere overalt i Grønland. Det har været godt for mig og min familie – og jeg synes også, det er godt for vores land.”